”Naisista ja tytöistä kasvua jalkapalloperheeseen” -työpaja

13.2.2020

Palloliiton Heidi Pihlajan vetämässä tilaisuudessa oli runsas osanottajamäärä eri seurojen tyttöjen ja naisten joukkueiden aktiiveja tai seuratyöntekijöitä. Tapahtuma oli yksi osa valtakunnallista kiertuetta

Naisten jalkapallo oli vuoden 2019 ilmiö. Naisten MM-turnaus, loppuunmyydyt katsomot ja kasvanut median kiinnostus niin maailmalla kuin täällä Suomessakin. Kaupalliset kumppanit, yhdenvertaiset maajoukkuesopimukset ja Real Madridin, Manchester Unitedin ja Inter Milanin kaltaisten suurseurojen ilmestyminen jalkapallokartalle myös naisten puolella.

Yllä esimerkkejä siitä, kuinka eri puolilla maailmaa on huomattu, että kasvu jalkapalloperheeseen tulee ensisijaisesti lisäämällä naisten ja tyttöjen osuutta. Tarjoamalla mahdollisuuksia liittyä seurayhteisöön rekisteröidyksi pelaajaksi tai rakentamalla kaupallinen tuote, joka luo taloudellista tukijalkaa.

Me Suomessa olemme myös uuden äärellä. Niin Palloliitolla, liigatason jalkapallolla kuin seuroillakin on valtavasti mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä naisten ja tyttöjen puolella. Suunnataksemme katseita tulevalle vuosikymmenelle ja uudistuvan Palloliiton strategian jalkauttamiseen istuimme tammi-helmikuussa alas pohtimaan nykyisiä haasteita ja mahdollisuuksia naisten ja tyttöjen puolella.

Esitysmateriaali löytyy liitteestä