JäPSille poikien talenttivalmentajatuki

11.7.2019

Järvenpään Palloseuran johdonmukainen työ omien pelaajien kehittämiseksi kohti huippua on noteerattu. Suomen Palloliitto on myöntänyt seuroille 15-19-vuotiaiden poikien kehittämiseen talenttivalmentajatukea vuosille 2020-2021 ja JäPS on mukana laadukkaassa joukossa seuroja.

Tukea on myönnetty seuraaville seuroille: HJK, JJK, Ilves, TPS, FC Inter, KuPS, FC Honka, KäPa, FC Espoo, FC Jazz, Vaasan Palloseura, FC Reipas, RoPS, SJK, JäPS, Jaro (50%) ja OLS (50%). Poikien tukea haki 32 seuraa ja tyttöjen tukea 17 seuraa. Tyttöjen talenttitukea myönnettiin viidelle seuralle ja kahdelle urheiluakatemialle. Tuki mahdollistaa päätoimisen valmentajan palkkaamisen kohderyhmälle.

Palloliitto on myöntänyt talenttivalmennustukia vuodesta 2014 alkaen.

Tuen tarkoituksena on mm. varmistaa pelaajan huippu-urheiluvaiheen valmennuksen kehittyminen. Tavoitteena on seuran lahjakkaimpien pelaajien valmennuksen sekä laadukkaan arjen varmistaminen ja täten pelaajien kehittäminen edustusjoukkueisiin ja kansainvälisille kentille.

JäPSin yhtenä vahvuutena ja seurastrategian kulmakivenä on ollut ja on edelleen oma pelaajatuotanto. Uudessa seurastrategiassa tullaan nostamaan aiempaa selvemmin esiin kilpailullisia tavoitteita, jolloin pelaajatuotannon kohdennus korostuu nimenomaan omaan seuraan vaikuttavana tekijänä.

Järvenpään Palloseuran tavoite on olla ainutlaatuinen seura, jonka edustusjoukkue pelaa jonain päivänä maan pääsarjassa ja mahdollisimman omavaraisesti, toki ymmärtäen, että kilpailu huipulla vaatii myös vahvistuksia Järvenpään alueen ulkopuolelta.

Seuran toimintaa leimaa vahva paikallisuus ja yhteisöllisyys ja sen varaan rakentuu myös tulevaisuus. Hedelmällinen yhteistoiminta alueen liike-elämän sekä erityisesti Järvenpään kaupungin kanssa on ehdoton edellytys tavoitteiden saavuttamiseksi. Ylimmän kansallisen sarjatason edellyttämät kilpailuolosuhteet ovat myös keskeisessä asemassa.