Pelaajakoulutus

3. Futisleirit

4. Prisma jalkapallokoulu

5. Oman ikäluokan harjoitteet ja pelit

Asiantunteva ohjaus- ja valmennustoiminta on Järvenpääläisten pelaajien kehittymisen perusta. Noin 1000 pelaajaa ja 50 joukkuetta tarjoavat säännöllistä, tavoitteellista ja suunnitelmallista valmennusta, koulutettujen ohjaajien ja valmentajien johdolla. Kaikki valmentajat koulutetaan opettamaan pelaajille jalkapalloa kokonaisvaltaisesti. Seuramme koulutettujen valmentajien ohjauksessa nuorille pelaajille annetaan erinomaiset mahdollisuudet kehittyä omalle huipulleen. Pelaaja kehittyy omilla ehdoilla omaa tahtiaan. Tärkeintä kehittymisessä on pelaajan oma halu, jota asiantunteva ja innostava ohjaus sekä perhe tukevat.

JÄPS LINJA –LUPAUKSIA, KYKYJÄ, LAHJAKKUUKSIA JA TALENTTEJA

Synnynnäiset kyvyt selittävät ihmisen saavutuksista suuren osan. Kyvyillä on siis geneettinen pohja. Kykyalueita ovat mm. älykkyys, luovuus, tunneäly sekä kehon ja motoriikan hallinta lukuisine alalajeineen.

Samat kyvyt antavat mahdollisuuden kehittyä monen alan lahjakkuudeksi. Kukaan ei tietenkään synny varustettuna ”jalkapallogeenillä”. Ensin tulee tutustua jalkapalloon, ihastua ja aloittaa vuosia kestävä harjoittelu. Jos ihastusta seuraa palava rakkaus ja pysyvä kiintymys jalkapalloiluun silloin yksilön sisäinen motivaatio antaa mahdollisuuden kehittyä jalkapallolahjakkuudeksi, talentiksi.

Talentiksi kehitytään vain vuosien ahkeralla ja oikealla harjoittelulla. Jalkapallossa talentti pystyy osoittamaan peleissä ja harjoituksissa lahjakkuutensa. Kaikki eivät kehitä kykyjään talentin tasolle, johtuen eri syistä.

Jokainen talentti on synnynnäisesti lahjakas, mutta monet lahjakkuudet eivät kehity talenteiksi, koska eivät motivoidu kehittämään kykyjään. Yksilön sisäisten tekijöiden (motivaatio, kunnianhimo, itseluottamus) ja ympäristötekijöiden (koti, kaverit, opettajat, valmentajat) yhteisvaikutuksesta pelaaja kehittyy talenttiuden eri tasoille, kansallisen tason huipusta aina maailman huipulle asti.