Kevätkierros takana, syyskierros edessä

12.8.2023

Kevään otteluista kasassa 14 pistettä

Naisten Kakkonen pelataan kaksinkertaisena sarjana kolmessa lohkossa, joten hyvin sujunut kevät lupaa hyvää syksyn sijoitukseen. Sarja osoittautui tasaiseksi, sillä yhdeksän kierroksen jälkeen lohkon ensimmäisen ja neljännen joukkueen välillä oli vain kolme pistettä, ja viidennen (JäPS) ja seitsemännen joukkueen välillä vain neljä pistettä. Mikään joukkueista ei selvinnyt keväästä ilman pistemenetyksiä ja vain yksi jäi pisteissä nollille. 

Kevätkierroksella sekä Mia Rintala (#60) että Inka Rajala (#88) onnistuivat maalinteossa neljä kertaa. 

"Itseluottamus on noussut"

Päävalmentaja Mikko Ranta pohtii kevätkierrosta, joukkueen kehitystä sekä odotuksia syksylle. Yleiskuva keväästä on positiivinen ja hän kuvaa tulosten olleen kohtuullisia, vain yhdessä sarjapelissä siniset olivat vailla mahdollisuuksia. 

"Peli on kehittynyt joka osa-alueella", Ranta kiittelee lisäten kuitenkin, että pelien sisäinen vaihtelu sekä ero hyvien ja huonojen pelien välillä on liian suuri. Tasaisuutta ja rutiinia siis tarvitaan.

Cup-otteluista Ranta kertoo naisten saaneen ansaitsemaansa arvostusta ja uskoo niiden antaneen myös lisäenergiaa tekemiseen jatkoa ajatellen. "Suomen Cup sujui loistavasti ja pääsimme kohtaamaan Suomen parhaimpia joukkueita sekä mittaamaan omaa tasoa, myös ylittämään sen. Samalla saimme katsomoihin hienosti porukkaa ja kannatusta", hän summaa.

Joukkue on valmennuksen mukaan ottanut isoja askeleita eteenpäin etenkin harjoittelussa ja siihen sitoutumisessa. "Pääsääntöisesti keväästä asti pelaajat ovat olleet aina paikalla, mikä mahdollistaa myös pelin sekä pelaajien kehittymisen", Ranta muistuttaa. "Itseluottamus on noussut ja usko omaan tekemiseen hyvien tulosten ja peliesitysten vuoksi. Lähdemme voittamaan ja tekemään omaa suoritusta jokaisessa pelissä", hän lisää.

Odotukset syksylle kaksijakoiset

Hyvät otteet keväällä eivät vielä mahdollista rentoutumista syyskierrokselle, sillä pieni pelaajarinki tuo mukanaan omat haasteensa. Useampi pelaaja on poissa ringistä opiskeluiden perässä muuttamisen, muiden poissaolojen tai terveydellisten haasteiden takia. Pienellä pelaajamäärällä operoidessa normaalit kolhut aiheuttavat enemmän haasteita ja rasitusta kuin laajemman pelaajamateriaalin kanssa toimiessa. "Ensimmäiset ottelut ovat sarjan tulosten kannalta tärkeimmät ja juuri ne näyttävät nyt haasteellisilta pelaajien läsnäolon suhteen", Ranta toteaa.

Syksyn tavoitteet Ranta summaa seuraavasti: "Joukkueen tavoitteiden mukaisesti lähdemme kehittämään peliä sekä haastamaan ennen kaikkea itsemme päivittäin. Sarjapaikan säilyttäminen on minimitavoite. Pyrimme rakentamaan naisten edustusjoukkueen toimintaa edelleen, jotta valmius ja lähtökohdat tuleviin kausiin olisivat aina paremmat kuin edellisenä kautena."

Sarjatilanne Naisten Kakkonen B kevätkierroksen jälkeen (9 kierrosta)

  1. VJS (22 pistettä)
  2. FCFJ (20 pistettä)
  3. Valtti (19 pistettä)
  4. EPS (19 pistettä)
  5. JäPS (14 pistettä)
  6. HIFK (14 pistettä)
  7. FC Hertta (10 pistettä)
  8. FC Kontu (6 pistettä)
  9. FC Espoo (4 pistettä)
  10. JyPK/2 (0 pistettä)

Kotipelit Lukion tekonurmella syyskierroksella

  • JäPS - EPS  
    • tiistai 8.8. klo 19:00
  • JäPS - FC Kontu 
    • perjantai 18.8. klo 19:00
  • JäPS - VJS 
    • perjantai 1.9. klo 19:00
  • JäPS - FC Hertta 
    • lauantai 9.9. klo 14:00
  • JäPS - HIFK 
    • sunnuntai 1.10. klo 13:00

Syyskierroksella kovia otteluita edessä tiiviille joukkueelle

JäPS - EPS (0-2) 8.8. 19:00 Lukion tekonurmi

Kierroksen ensimmäisessä matsissa Espoon Palloseuraa (EPS) vastaan peli kulki ensimmäisellä puoliskolla oikein mainiosti ja maalipaikoille päästiin tasaiseen tahtiin. Pallo ei kuitenkaan löytänyt tietään verkkoon asti ja vierasjoukkueen onnistuttua kerran molemmilla jaksoilla, jäi syksyn avausmatsista pisteet saamatta. 

FCFJ - JäPS 12.8. 18:00 Pallokenttä TN, Porvoo

Tämän jutun julkaisupäivän iltana pelataan vierasmatsi FC Futura Junioreita (FCFJ) vastaan Porvoossa. Futura onnistui kevätkierroksen aikana kipuamaan aina lohkon kakkospaikalle asti, eikä menettänyt pisteitä kuin JäPSiä ja FC Kontua vastaan tasurien merkeissä ja tappiossa VJS:lle. Vieraspisteet ovat Porvoossa aina tiukassa, joten helppo ottelu ei varmasti ole edessä.

JäPS - FC Kontu 18.8. 19:00 Lukion Tekonurmi

Kevätkierroksen avausvoitto napattiin vieraspelistä FC Kontun kotikentältä, eikä ottelun merkitystä nyt syksylläkään voi väheksyä. Helsinkiläiset ovat kauden alun jälkeen onnistuneet pysyttelemään putoamisviivan yläpuolella ja lähtevät epäilemättä hakemaan Järvenpäästä pisteitä, jotka myös jäpsittärille ovat äärimmäisen tärkeitä. 

FC Espoo - JäPS 27.8. 17:00 Säterinniitty TN, Espoo

Lohkon toinen espoolaisjoukkue asettui kevään jälkeen taulukon häntäpäähän, mutta on vielä iskuetäisyydellä ja pyrkii varmasti FC Kontun ohi syksyn matsien aikana. Järvenpääläiset hoitivat kevään kotiottelun FC Espoota vastaan suvereenisti 6-1, saadaanko maalivire samaan kuosiin myös elokuun lopulla?

JäPS - VJS 1.9. 19:00 Lukion Tekonurmi

Ottelu Vantaan Jalkapalloseuraa (VJS) vastaan oli keväällä pohjanoteeraus, eikä 5-0 tappiosta jäänyt mukavaa muisteltavaa järvenpääläisille. Viime vuonna Ykköstä pelannut VJS suoritti kevään vahvasti ja sijoittui yhdeksän kierroksen jälkeen lohkon kärkeen. Syyskierroksella otteluun vantaalaisia vastaan päästään lähtemään levänneenä ja kaikki voima ja taistelu onkin otettava ottelussa käyttöön, mikäli järvenpääläiset toivovat pitävänsä pisteet kotipelistä itsellään. 

JäPS - FC Hertta 9.9. 14:00 Lukion Tekonurmi

Kevään reissu Joensuuhun oli voittoisa, mutta kuten sarjataulukko osoittaa, kamppailee JäPS todennäköisimmin FC Hertan kanssa samoista sijoituksista. Piste-eroa joukkueiden välille kertyi keväällä vain 4 pisteen verran, joten keskinäisellä ottelulla voi olla iso merkitys.

Valtti - JäPS 13.9. 19:15 Puotila TN, Helsinki

Valttia vastaan on väännetty jo kevään kierroksella Naisten Kakkosessa, mutta myös Region's Cupin välierissä elokuun alussa. Vielä otteluita ei olla saatu käännettyä sinisten hyväksi, vaikka kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen tasaisia sarjaottelun päätyttyä Valtin 0-1 voittoon, ja Cup-ottelun lipsuttua jäpsiläisten näpeistä vasta pilkuilla.

JyPK/2 - JäPS 23.9. 16:30 Viitaniemi TN, Jyväskylä

Keväällä Jyväskylän Pallokerhon kakkosjoukkue (JyPK/2) ei onnistunut vielä pisteiden keräämisessä ja kotiottelu Järvenpäässä olikin melko selkeästi sinisten hallussa, vaikka parasta peliä ei silloin nähtykään. Ottelu toiseksi viimeisellä kierroksella voi olla kummallekin joukkueelle äärimmäisen tärkeä tai lähes merkityksetön, riippuen syksyn aikana kerättävistä pisteistä. Jyväskylään on lähdettävä tosissaan, sillä mikä vaan sarjan joukkueista voi yllättää heikkona hetkenä. 

JäPS - HIFK 1.10. 13:00 Lukion Tekonurmi

Naisten Kakkosen päättää kotiottelu Helsingin IFK:ta (HIFK) vastaan. Punaiset ovat aina varteenotettava ja fyysinen vastus, ja sarjan tasaisuuden vuoksi ottelussa voi olla vielä paljon kiinni. Kevään matsi Jätkäsaaressa päättyi pistejakoon, miten mahtaa käydä Lukion tekiksellä lokakuussa?