Pelisäännöt 2018

PELISÄÄNNÖT   - Aikuiset

1.    Seuraamme “ilmoitustaulua” eli sähköpostia, internetsivuja ja facebookia säännöllisesti.

2.    Jokainen osallistuu toimintaan omien mahdollisuuksien mukaan, kaikki yhdessä lasten puolesta.

3.    Kiusaamisen puuttuvat kaikki vanhemmat. Meillä on nollatoleranssi kiusamisen suhteen.

4.    Kannustamme ja arvostamme, myös vastustajia. Opetamme, autamme, mahdollistamme, tuemme ja hyväksymme kaikki tasapuolisesti.

5.    Tulemme harjoituksiin ja peleihin ajoissa. Ilmoitamme ohjeiden mukaisesti, pääsemmekö paikalle.

6.    Emme kiroile emmekä käytä sopimatonta kieltä. Pidämme alkoholin, tupakan ja nuuskan poissa harjoitus- ja pelitapahtumista.

7.    Annamme työrauhan pelaajille, valmentajille ja muille toimihenkilöille. Avoimuus ja palaute on suotavaa, mutta kahden kesken. Ongelmatilanteissa olemme yhteydessä toimihenkilöihin.

8.   Peleissä vanhemmat kannustavat vaihtopenkkiin nähden eri puolelta kenttää.

PELISÄÄNNÖT – pelaajat

1.    Koska koulunkäynti on ensisijainen työni, teen läksyt ja muut koulutehtävät ensin.

2.    Kuuntelen valmentajaa ja seuraan ohjeita, jotta opin pelaamaan.

3.    Keskityn, Harjoittelen ja pelaan aina täysillä, niin hyvin kuin osaan.

4.    En häiritse muiden harjoittelua tai pelaamista.

5.    Kannustan muita.

6.    En hauku ketään, en kiusaa, en satuta enkä kiroile. Kiusaamisen suhteen on ehdoton nollatoleranssi.

7.    Pelaan reilua peliä, kunnioitan niin joukkuekavereita kuin vastustajia.

8.    Muistan, että jalkapallo on hauskaa puuhaa!

9.    En treenaa/pelaa sairaana.

10.  Kännykän käyttö on kielletty peleissä/turnauksissa/treeneissä ellei asiasta ole toisin valmentajien kanssa sovittu.

PELISÄÄNTÖJÄ RIKOTTAESSA:

1) Sääntöjä rikottaessa valmentaja voi laittaa pelaajan jäähylle eli sivuun harjoituksesta tai pelistä. Jäähylle joutuvan pelaajan kanssa valmentaja aina keskustelee, miksi hän joutui jäähylle ja mitä seuraa, jos sääntöjen rikkominen jatkuu.

2) Jäähyn uusiutuessa samassa harjoituksessa tai pelissä, pelaaja voi joutua sivuun harjoituksen tai pelin lopun ajaksi (jopa heti toisesta kerrasta tarvittaessa). Sivuun joutumisesta tiedotetaan vanhempia. Vanhemmille ja pelaajalle kerrotaan mitä seuraa, jos sääntöjen rikkominen jatkuu.

3) Mikäli lapsi toistuvasti rikkoo sääntöjä treeneissä/peleissä, täytyy vanhemman tulla paikalle seuraaviin sovittuihin treeneihin pitämään homma kasassa, ja seuraamaan lapsen harjoitusta. Mikäli vanhempi ei treeneihin tule, tullaan lapselle antamaan muutaman kerran treeni-/pelikielto. Asiasta keskustellaan ja tiedotetaan aina vanhempia ja pelaajaa.