Pelisäännöt

Aikuisten pelisäännöt

1. Seuraamme säännöllisesti sähköpostia ja ikäluokan internetsivuja.
  2. Tulemme harjoituksiin ja peleihin ajoissa. Ilmoitamme ohjeiden mukaisesti, pääsemmekö paikalle.
  3. Annamme työrauhan pelaajille, valmentajille ja muille toimihenkilöille sekä myös pelinohjaajille. Ongelmatilanteissa olemme yhteydessä toimihenkilöihin.
  4. Kannustamme joukkueita ja annamme tunnustusta myös vastustajille hyvistä suorituksista.
  5. Kunnioitamme vastustajiamme kuten toivomme heidän kunnioittavan meitä.
  6. Pidämme myös epäonnistumisia osana normaalia elämää ja suhtaudumme niihin rakentavalla tavalla.
  7. Emme kiroile emmekä käytä sopimatonta kieltä. Pidämme alkoholin, tupakan ja nuuskan poissa harjoitus- ja pelitapahtumista.
  8. Joukkueen matkatessa keskenään, ryhmässä mukana olevilla aikuisilla on valvontavelvollisuus pelaajista. Pidämme päihteet poissa ja pitkät matkat suunnitellaan etukäteen siten, että kaikilla aikuisilla on mahdollisuus omaan vapaa-aikaan.
  9. Emme arvostele pelaajien suorituksia negatiiviseen sävyyn, vaan ymmärrämme, että epäonnistuminen on aivan luonnollinen osa oppimisprosessia.
  10. Luomme omalla toiminnallamme positiivista henkeä joukkueen sisällä.

Pelaajien pelisäännöt

1. Teen läksyt ja muut koulutehtävät ensin sillä koulunkäynti on minun työtäni.
  2. Kuuntelen valmentajaa ja noudatan annettuja ohjeita.
  3. Harjoittelen, keskityn ja pelaan niin hyvin kuin osaan.
  4. En häiritse muiden harjoittelua tai pelaamista.
  5. Kannustan muita pelaajia.
  6. En hauku, en kiusaa, en satuta enkä kiroile.
  7. Pelaan reilua peliä ja kunnioitan sekä oman joukkueen että vastustajan pelaajia.
  8. Muistan, että jalkapalloilu on hauskaa.

Pelisääntöjä rikottaessa

1. Sääntöjä rikottaessa valmentaja voi laittaa pelaajan jäähylle eli sivuun harjoituksesta tai pelistä. Jäähylle joutuvan pelaajan kanssa valmentaja aina keskustelee, miksi hän joutui jäähylle ja mitä seuraa, jos sääntöjen rikkominen jatkuu.
  2. Jäähyn uusiutuessa samassa harjoituksessa tai pelissä, pelaaja voi joutua sivuun harjoituksen tai pelin lopun ajaksi. Sivuun joutumisesta tiedotetaan vanhempia. Vanhemmille ja pelaajalle kerrotaan mitä seuraa, jos sääntöjen rikkominen jatkuu.
  3. Jos pelaaja seuraavissa harjoituksissa tai pelissä jatkaa sääntöjen rikkomista, hän joutuu sivuun harjoituksen tai pelin lopun ajaksi sekä saa vähintään yhden kerran harjoittelu- tai pelikiellon. Asiasta keskustellaan ja tiedotetaan aina vanhempia ja pelaajaa.
  4. Kiusaamistapauksissa pelaaja poistetaan harjoituksista.