JäPSin kannanotto keskustan liikuntapuiston toteutukseen

15.2.2019

Järvenpää on kasvava kaupunki. Samoin jalkapallon harrastajamäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Ainolan alue tullaan 2020-luvulla ottamaan asuntorakentamiseen, jolloin alueella olevat jalkapallokentät poistuvat. Juholanmäelle on suunnitteilla yksi uusi harjoituskenttä, jonka kapasiteetti ei riitä korvaamaan edes nykyistä, saati tulevaa tarvetta.

Voit myös käydä allekirjoittamassa adressin osoitteessa: 

https://www.adressit.com/jalkapallolle_kotikentta_jarvenpaahan?a=2

 

Jalkapallon kotikenttä Järvenpään keskustan liikuntapuistoon

Järvenpää on kasvava kaupunki. Samoin jalkapallon harrastajamäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Ainolan alue tullaan 2020-luvulla ottamaan asuntorakentamiseen, jolloin alueella olevat jalkapallokentät poistuvat. Juholanmäelle on suunnitteilla yksi uusi harjoituskenttä, jonka kapasiteetti ei riitä korvaamaan edes nykyistä, saati tulevaa tarvetta. Yksi keino lievittää tilapulaa on kaikkien kaupungissa pelattavien ison kentän jalkapallo-otteluiden keskittäminen yhdelle kentälle. Kentän pinnoituksen tulee olla sellainen, että se kestää usean tunnin päivittäisen käytön aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Vaihtoehdoksi jää silloin nykyaikainen jalkapallonurmi (tekonurmi).

Järvenpään keskustan liikuntapuiston suunnittelu on käynnistynyt. Suunnittelu ja erityisesti toteutus koskettavat järvenpääläistä jalkapalloilua mitä suurimmassa määrin. Tällä hetkellä kaupungissa ei ole ainuttakaan Suomen Palloliiton lisenssimääräykset täyttävää jalkapallon kilpailuolosuhdetta. Lisenssivaatimus koskee kahta ylintä sarjaa, jotka pelataan valtakunnallisina. Jalkapallo on kaupungin suurin liikuntalaji ja myös kilpailullisesti erittäin lähellä tasoa, jossa mainitut lisenssivaatimukset estäisivät nykyisellään pelaamisen kotikentällä Järvenpäässä. Yksinomaan noin 1100 pelaajan Järvenpään Palloseuran joukkueet pelaavat noin 200 ison kentän kotiottelua kaudessa. Päälle tulevat vielä muiden seurojen ottelut. Kyseisten ottelujen yhteenlaskettu yleisömäärä on kauden aikana 15000 – 25000 katsojaa. Katsojamäärä riippuu pitkälle sääolosuhteista sekä katsomokapasiteetista ja -olosuhteista. Nykyisellä 300 hengen aikansa eläneellä lautakatsomolla ei ole minkäänlaista sadesuojaa eikä saniteetti- ja yleisöpalvelutiloja.

Järvenpään keskustan liikuntapuistoon tulee rakentaa jalkapallon kotikenttä, jossa tulee olla

-          nykyaikainen jalkapallonurmi (tekonurmipinta)

-          asianmukaiset ja riittävät pukuhuonetilat joukkueille ja erotuomareille

-          kuuluttamotilat

-          varustesäilytystilaa

-          katettu noin 1500-paikkainen katsomo

-          riittävät saniteetti- ja yleisöpalvelutilat

-          iltaotteluihin riittävä valaistus

Järvenpään keskustan liikuntapuisto on vähintään 50 vuoden päähän ulottuva investointi, minkä vuoksi eri liikuntamuotojen kasvutrendit on huomioitava toteutuksessa. Alueen kustannustehokas hyödyntäminen on kaikkien kaupunkilaisten etu.