JäPS ikäluokkamalli uudistuu kaudelle 2017-2018

19.5.2017

Muutos koskee F9, E10, E11, D12, D13 ja C14 –ikäluokkia.

Järvenpään Palloseuran ikäluokkamalli uudistuu ensi kaudelle. Muutos koskee F9, E10, E11, D12, D13 ja C14 –ikäluokkia. Uudistuksella pyritään takaamaan laadukas ja monipuolinen valmennus kaikille pelaajille tasosta riippumatta. Seuran vision mukaisesti JäPS haluaa olla Suomen TOP-10 juniorijalkapalloseura kaikilla mittareilla.

Uusi ikäluokkamalli yhdessä parantuneiden harjoitusolosuhteiden kanssa antavat jokaiselle JäPS-pelaajalle hyvät edellytykset kehittyä jalkapalloilijana – aina harrastetasolta tavoitteelliseen kilpatasoon. 

Kustakin poikaikäluokasta muodostetaan kolme ja tyttöikäluokista kaksi ryhmää. Jokaisella ryhmällä on oma valmennuksensa ja muu toimihenkilöryhmä. Ryhmät itse vastaavat toimintansa kuluista.
 
JäPS Kilpa

JäPS Kilparyhmän toiminta tulee olemaan tavoitteellista kilpatoimintaa ja se on tarkoitettu tavoitteellisille kilpapelaajille. Ryhmän valmennuksesta vastaa seuran valmennuspäällikkö ja valmentajat ovat seuran valitsemia. Valmentajien valintakriteereinä on kilpajoukkuetoimintaa vastaava osaamis- ja koulutustaso. Joukkueet muodostetaan syksyn 2017 aikana ja kilpajoukkueet aloittavat toimintansa loka- marraskuussa. Kilpajoukkueiden pelaajavalinnoista vastaa seuran valmennuspäällikkö yhdessä kilpajoukkueen päävalmentajan kanssa. Kilpajoukkueet harjoittelevat ja pelaavat yhtenäisen valmennuslinjauksen mukaisesti. Pelaajien kehittymistä seurataan säännöllisesti kauden aikana testeillä. Kilpajoukkueet harjoittelevat 3-4 kertaa viikossa ja tekevät yhteistyötä JäPS Sinisen kanssa.

JäPS Sininen

JäPS Sininen tarjoaa laadukasta haastejoukkuetoimintaa ja joukkueet toimivat yhteistyössä ikäluokan kilpajoukkueiden kanssa. JäPS Sinisen valmennuksesta vastaa seuran valmennuspäällikkö. JäPS Sinisen valmentajat ovat seuran valitsemia ja valmennus on seuran valmennuslinjauksen mukaista. Ikäluokkien valmennustoiminta saa vahvan perustan valmennukselliseen sisältöön seuran valmennuslinjasta. Joukkueet muodostetaan syksyn 2017 aikana ja haastejoukkueet aloittavat toiminnan loka- marraskuussa.

JäPS Valkoinen

JäPS Valkoisen toiminta on kaikille avointa toimintaa. Harrastetasolla tarjotaan kaikille mahdollisuus harjoitella ja pelata jalkapalloa. Toiminnan pääpainona on liikkumisen ilo, lajin perustaitojen oppiminen ja harrastaminen. Valmennuksellinen perusta tulee harrasteen puolella seuran valmennuslinjasta. JäPS Valkoisen valmennuksesta vastaa seuran valmennuspäällikkö ja sen valmentajana toimii ammattimainen harrastevalmentaja. JäPS Valkoisesta on mahdollista siirtyä myös JäPS Siniseen ja sieltä eteenpäin JäPS Kilpajoukkueeseen kehittymisen myötä.